снимка pixabayВ Чехия вече не може пешеходците да си вървят по

...
снимка pixabayВ Чехия вече не може пешеходците да си вървят по
Коментари Харесай

В Чехия забраниха пешеходците да носят кафе в ръка, хората помислиха, че е станала грешка

снимка pixabay

В Чехия към този момент не може пешеходците да си вървят по улиците с чаша кафе в ръка. Чешкото държавно управление вкара възбрана върху продажбата на кафе за изразходване отвън заведенията за да се ограничи разпространяването на коронавирусa, съобщи.

Чехите показаха недоволството си в мнения в онлайн издания. „ Това е чиста подигравка„, написа интернет консуматор. „ Аз нямам време да седнал съм в кафене заран преди работа “, разяснява различен. Други консуматори походиха със жлъч: „ Това несъмнено ще ни избави от пандемията “.

Чешкото държавно управление утвърди мярката в четвъртък, само че поради неразбираемото й формулиране някои хора взеха решение, че е неточност.

Объркването се ускори от коментар на министъра на търговията Карел Хавличек, който сподели, че съгласно него кафето, което не се употребява на място, може да бъде разрешено, в случай че клиентът отнесе чашата с кафе за у дома в чанта или торба.

Здравният министър Ян Блатни не остави подозрения по тематиката. Той изясни, че задачата на новата заповед е по Коледа хората да не се разхождат с питиета и храна в ръка по базарите и улиците.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР